Könyvek nagyoknak

Márciusi romantika

Idei márciusomat Farkas Andrea könyveivel töltöttem. Nem szoktam egy bejegyzésen belül két könyvajánlót írni, azonban a Smaragd Wellness Klinika sorozat első része után azonnal folytatnom kellett az olvasást a sorozat következő részével is.

Álom luxuskivitelben Makarskán –  A Főnök ajánlata

A Smaragd Wellness Klinika első része Darai Kornélia és Vasvári Iván kapcsolatába nyújt betekintést. Farkas Andrea a könyv szereplői által ismerteti a mai fiatalokat érintő problémákat és élethelyzeteket. Kornélia azaz Lia, olyan huszonéves lányok megtestesítője, akik igyekeznek megtalálni az egyensúlyt a munka és magánélet között. Az egyensúly megtalálása persze sosem egyszerű, hiszen ahogy az életünk sem halad lineárisan, miért pont egy romantikus történettől várnánk ugyanezt?

Vasvári Iván plasztikai sebész munka, – és kontrollmániájával megjeleníti a napjainkban gyakran felismerhető férfi típust. A két ellentétes szereplő élete azonban végleg összefonódik mikor egy véletlen összjátéknak köszönhetően szerelmespárként lépnek a nagyérdemű elé. A szereplők közti macska-egér harc lendületet adott a történetnek és külön öröm volt ezekben a vészterhes időkben egy könnyed, pozitív hangvételű olvasmánnyal elütni az időt.

A történetvezetést csak fokozta az írónő által tökéletesen kiválasztott helyszín, mely nem másra esett, mint Horvátországban található festői Makarskára. Az írónő tájleírásaival mi is érezhetjük a sós tengeri levegőt, elkalandozhatunk Makarska történelmi belvárosában és ha minden nem lenne elég, egy romantikus szerelem kibontakozásának is szemtanúi lehetünk. Természetesen a boldog happiend is garantálható, mégis a történet lezárása indokoltá teszi, hogy azonnal kezükbe vegyük a sorozat második részét is.

Vidéki báj és gasztronómia – Szerelem az étlapon

A Smaragd Wellness Klinika sorozat második részében Szigetvári Hanna és Marton Olivér története kerül középpontba. A szereplők megléte nem is annyira újdonság, ugyanis a fenti nevekkel már találkozhattunk az első részben is. A cselekmény helyszíne a fenti kötetben vidéken, úgynevezett Kincseskerten játszódik.

Mindannyian ismerünk olyan kisvárosokat, ahol „még a falnak is füle van” és még a közeli boltba sem lehet „csakúgy” bemenni anélkül, hogy arról az összes lakónak ne legyen tudomása. Kincseskert is ilyen hely, pici, lassú folyású, de szívmelengetően emberi.

A pozitív értelemben vett kisvárosi szereplők szintén lételemei a történetnek. Ki ne ismerné a kedves idős bácsit? A mindent tudó Nagyit? A kisváros fő pletykaforrását? Nagyon jól tudjuk, hogy ezekre az emberekre, ha akarnánk se tudnánk igazán haragudni, ugyanis lényükkel és kíváncsi, sokszor túlbuzgó természetükkel szerves részét képezik a kisvárosi közösségnek.

Romantikus történet lévén a szerelem és némi bonyodalom itt is borítékolható, de mindvégig szívből drukkolunk Hannának és Olivérnek, hogy mielőbb rájuk találjon a boldogság. Ha a nagy izgalomban esetleg kedvet kapunk egy kis sütemény elrágcsálásához, ne legyünk restek megtenni, ugyanis gyanítom, hogy az Írónőnek valahol mélyen ez is lehetett a szándéka, hogy legbelül rájöjjünk egy picit mi is „szigetvárihannásak” vagyunk.

Kiknek ajánlom Farkas Andrea regényeit?

Azon olvasóknak, akik szeretik a romantikát, szeretik meglátni a jót az élet szépségeiben és azoknak, akik úgy érzik, az életet csakis optimista hozzáállással lehet élni.

Ajánlom a könyveket azoknak is, akik szeretnének nyitni a fiatalabb generáció felé, szeretnék megérteni és átérezni az őket foglalkoztató problémákat. A könyvek humoros hangvételűek, ugyanakkor tartalmazzák a nagybetűs élet alapigazságait is. A lényeg; csakis rajtunk múlik, hogy azt a bizonyos poharat hogyan látjuk. Félig üresen vagy félig tele?

Tóth Detti

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük