Rólunk

Kezemben a könyvek olyanok, mint az érett gyümölcs. Mint mágikus virágok, kibontják szirmaikat, hogy gondolkodásra sarkalljanak és bevezessenek a képzelet világába, a lelket erősítő sorok közé és a sokat mondó képek birodalmába.”

Szergej M. Eisenstein

Zsuzsi

Nem hittem, hogy még egyszer ilyen fontos szerepet fog betölteni az írás az életemben. Sok évvel ezelőtt, 14 éves koromban, naplót kezdtem vezetni. Sok sok éven át írtam. Nagyjából 7-8 évig. Végül abba maradt. És most 35 évesen, anyaként is, két gyerekkel, családdal a hátam mögött, munkával a nyakamban újra írok. Sokat olvasok, és írok. Írok mert jól esik, mert szeretem, mert feldob, ad valami lelki pluszt, amitől több leszek, és valami olyat csinálok, ami én vagyok, úgy érzem alkotok, és adok valamit a világnak. Megy, mert akarom, hogy menjen. Esténkén jól esik leülni és olvasni, és élvezni, hogy csönd van. Kilépni a napi rutinból, térben és időben valahol máshol lenni, új barátokat szerezni. Engem az olvasás felszabadít, nekem ez egy lélek-wellness. Annyi minden között kell egyensúlyozni, nekem ez az ami segít. Mi a célom? Visszaadni a világnak az örömöt, amit egy könyv és az olvasás okoz. Írásaimon keresztül megosztom nekem milyen érzéseket adott a történet, mert minden könyv más. Van amelyik megnevettet, könnyekre fakaszt, a másik elmélyít, tanít valamire. Legfőképp a történelmi, történelmi romantikus, életrajzi és családtörténeti regényeket szeretem. De szívesen olvasok ifjúsági kalandregényeket, jöhetnek a detektív sztorik is. Tolkien mindenek felett, és Harry Potter univerzuma a MINDEN. Írásaim következményeként remélem, hogy más is kézbe veszi a könyveket. Mindenki fut szalad rohan. Minden a technikáról szól. Én azt szeretném, hogy az olvasás újra teret nyerjen. Így jutottam el, illetve jutottunk el oda, hogy blogunk lett. Egy könyves blog, amit valóban úgy dédelgetünk, mint egy kiskertet, és ha ennek nyomán több könyv kinyílik, akkor már megérte belevágni.

Detti

Detti vagyok, könyv valamint kávé imádó. Az olvasás szeretete már egészen kiskoromban kialakult és a mai napig meghatározó szerepet tölt be az életemben. A művészetek iránti vonzalmam a gimnáziumi éveim alatt nyerték el jelentőségüket, a képzőművészeti kiállításoktól kezdve, a színházi bemutatókon átívelően, a kortárs balettművészetig bezáróan egyaránt, mindenre vevő vagyok és lelkesedésem azóta is töretlen.  A Könyves Kertünk blogoldalon könyvajánlók valamint egyéb kulturális témakörökben olvashatjátok szubjektív véleményemet. Művészeti kategóriában írásaim kiállításokról, képzőművészeti vagy esetleg önéletrajzi albumokról szólhatnak. Célom, hogy ez a háttérbe szoruló terület közelebb kerüljön az emberekhez, ha más nem azáltal, hogy felkeltettem az érdeklődésüket. Könyvekben elsősorban a romantikus irodalmat kedvelem, de igyekszem bővíteni látókörömet, ezért mostanában történelmi, utópisztikus és társadalomkritikát megfogalmazó műveket is olvasok. A 2020-as év senkinek sem volt egyszerű, így az én életemben is előtérbe kerültek az önfejlesztő könyvek és egyre többet kezdtem el foglalkozni a különböző életmód könyvekkel is. Tudásomat igyekszem folyamatosan bővíteni ezért a karantén ideje alatt elvégeztem egy coach képzést, jelenleg pedig aromaterápiát tanulok. Természetesen mindezt online és egyelőre csak hobby szinten de úgy vélem egyik tudás sem lehet elvesztegetett tudás. Nyitott vagyok az újdonságokra, minden érdekel, ami a világban történik, ezért ha egy könyv elnyeri tetszésemet – műfajtól függetlenül – akkor azt biztos, hogy el fogom olvasni, éppen ezért könyveim várólistája folyamatosan növekvő tendenciát mutat.  Írásaim sokfélék lesznek és a műfajok keveredése is előfordulhat.

A Könyves Kertünk blog születése

Kalandos út vezetett minket odáig, hogy saját blogot hozzunk létre. Találkozásunk 2018-ban, egy fb csoprtban volt, és később egy másik blognál is együtt írtunk. Sok-sok beszélgetés után meghoztuk a nagy döntést, és a magunk sarkára állva 2018. szeptemberében létrehoztuk a Könyves Kertünk blogot, melyet valóban úgy nevelgetünk, dédelgetünk, mintha tényleg egy kiskert lenne, ahol különleges virágok nyílnak. 2020-ban pedig szintet lépve, saját honlaponra költöztünk.

Az olvasás iránti szeretet táplálja és a kitartás hozza meg a virágát a munkánknak. Jó megosztani az érzéseinket a könyvekkel kapcsolatban. Az ajánlók mellett rövid, üde írásokkal is jelentkezünk, melyek mind kapcsolódnak a könyvekhez az irodalomhoz és a kultúra világához.

Hozzánk legközelebb álló műfajok a történelmi könyvek, a romantikus regények, életrajzi könyvek és család történetek. Kis gyerekes anyukákként sokat olvasunk gyerekkönyveket és meséket is. Az ifjúsági irodalom kifejezetten közel áll Zsuzsi szívéhez, mint gyermeklelkű felnőtthöz.

Megtalálhatóak vagyunk az alábbi elérhetőségeken:

https://www.facebook.com/konyveskertunk

https://www.instagram.com/konyveskertunk_blog/

Könyves Kertünk

Könyvek és Kultúra kompromisszumok nélkül