Kétpercesek

Így olvasnak a csillagjegyek

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon kit milyen olvasói attitűddel áldottak meg az égiek, és hogy ezt pontosan feltérképezhessem, segítségül hívtam az asztrológiát. Most épp a Bika havát éljük. Az uralkodó bolygó a Vénusz, amin a Plutó kicsit berágott ugyan, de semmi vész, a csillagjegyek vélhetően továbbra sem veszítik el önazonosságukat. A Kos még mindig előbb olvassa el egy könyv zárómondatát, mint a prológust, a Rák pedig csak azért jár könyvtárba, hogy végigsimíthassa ujjbegyeit a könyvek gerincén. Nézzük, hogy hatnak a csillagok az olvasói magatartásunkra!

Az összeállításban Bouvet segített nekünk a 12 csillagjegyről szóló posztjai alapján. Ezúton is köszönjük a lektorálást és a nyitottságot, amivel kezelte megkeresésünket! 🙂

(A poszt célja a szórakoztatás, nem pedig az olvasók csillagjegy szerinti skatulyázása. Kérjük, kellő humorérzékkel kezeld és ha tetszett, oszd meg barátaiddal! 🙂 )

KOS
Jó, haladjunk a tájleírásokkal! Hol is kezdődik az utolsó fejezet?

BIKA
Ha 1,5 perc/oldal sebességgel olvasok, akkor mire a 234. oldalra érek, kb. pont kiürül a nasis doboz.

IKREK
500 oldal? Estére meglesz.

RÁK
Oh, Raszkolnyikov! Pontosan tudom, mit érzel! Most úgy megölelnélek!

OROSZLÁN
Hol egy toll? Meg lehet ezt jobban is írni.

SZŰZ
Minden ruha előkészítve holnapra, minden ránc kisimítva a paplanon. Jöhet a könyv!

MÉRLEG
Hogy a mondanivaló célba érjen, minden olvasott szót jól meg kell emészteni. Kétszer.

SKORPIÓ
Elolvastam, de nem akarok beszélni róla.

NYILAS
Grillezés a haverokkal vagy olvasás? Hozom a faszenet.

BAK
Ez a regény megelőzte a korát, a társadalmi kirekesztettség ellen folytatott küzdelem ugyanis napjainkban is aktuális probléma, amit az író nagyon jól szemléltetni tudott. Igaz, még nem olvastam.

VÍZÖNTŐ
Utópia? Nem? Akkor nem érdekel.

HALAK
Olyan szép volt! Megindító az az emberi nagyság, amit az Orient Expressz utasai képviselnek. Kár, hogy vége. Úgy hiányoznak!

Kiemelt kép forrása: nlc.hu