Könyvek nagyoknak

Maye Musk életmentő tippjei

Mindig is szerettem inspiráló nőkről könyvet olvasni, olyan nőkről, akikre felnézhetek életútjuk, tehetségük és/vagy szakmai elhivatottságuk miatt. Szeretek idősebb emberekkel beszélgetni és meghallgatni fiatalkori történeteiket. Szeretem, ha megosztják velem azt, hogyan élték az életüket. Nagyon megörültem, mikor ajándékba kaptam Maye Musk – Egy Nőnek legyenek tervei című könyvét, ugyanis a fenti két terület összefonódásával, inspiráló olvasmányélményben volt részem.

Maye Musk új könyvében megismerhetjük Maye valódi arcát. A Nőét, az Anyáét, a Feleségét, a Dolgozó Nőét és a Barátnőét, akire nehéz időkben mindannyiunknak szüksége volna. A fejezetek felölelik Maye életét, a gyerekkorától kezdődően, fiatal felnőttkorán keresztül, egészen a jelenlegi életébe is bepillantást nyerhetünk.

Ha valakit, akkor Maye Musk-ot bőven lehet példának tekinteni, hiszen – mint azt a könyvéből megtudtuk – minden helyzetben megtalálta a kiutat és optimista hozzáállásával mindig kész volt elölről kezdeni mindent. Azt hiszem érdemes megfogadnunk annak a Nőnek az életvezetési tippjeit, aki dietetikusi praxisával párhuzamosan építette fel modellkarrierjét, tette mindezt úgy, hogy mellette nevelte három gyermekét, Elon-t, Kimbal-t és Tosca-t. A tökéletes időmenedzsmenthez elmondása szerint nem volt másra szüksége, mint egy előre kidolgozott TERV-re, ami mindig minden élethelyzetben alkalmazható volt.

Maye tanácsait a Szépség, Kaland, Család, Siker és Egészség címek alatt olvashatjuk. A mű különlegessége, hogy ezek a tanácsok mindig egy-egy történetbe beágyazva találhatók meg, ezért az egész könyv hangulata nagyon barátságos, nagyon emberközeli. A sorokat olvasva sokszor olyan érzésem volt, mintha egy csésze tea mellett beszélgetnénk, pont úgy, ahogyan az életben is gyakran megesik velem.

A fejezeteket nem szükséges sorrendben elolvasni, elég egy konkrét fejezetet kiválasztani, ha egy adott szituációra szeretnénk megoldást találni. Maye életviteli tanácsait, ha nem is szívleljük meg, mindenesetre érdemes elraktároznunk magunkban, hiszen egy megoldandó helyzetben eszünkbe juthatnak életbölcsességei.

A könyv elolvasása által mi is kézhez kaphatjuk a tökéletes TERV lépéseit, de hogy azt hogyan fogjuk az életben is alkalmazni, az már csak rajtunk múlik.

„Egészségben, üzletben, egyáltalán az életben soha nincs gyors siker.

Ami van, az a kemény munka, optimizmus és becsületesség;

józan ész és alapos terv.

Tervezni lehet, de a terv nem mindig jön be.

Úgyhogy ilyenkor szükséged van egy új tervre.

Az élet olyan, akár a hullámvasút: egyszer fent, egyszer lent.„

Tóth Detti

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük