Kétpercesek

Tavaszolás Milly Johnsonnal

Tavaszi könyvajánló romantikusoknak

Micsoda hónap ez a március Kedves Olvasóim!? Már megint hosszútávon #maradjotthon… Home ovi, home suli, home office, a home ki van már… De szerencsére süt a nap, és a levegő a tavasz illatát hordozza magában. Más részről pedig egyik nap fázunk, és egy jó teára vágyunk. Másik nap szinte nyáriasan meleg van, és mit nem adnánk egy jó limonádéért. De tea vagy limonádé, mindegy ha kellemes, frissítő és üde. Főleg, ha a tavaszi napsütésben fogyasztjuk egy jó könyvvel a kezünkben. Szeretitek a tavaszi virágok illatát? Imádom amikor ébredezni kezd a természet. Imádom mikor megtelik élettel a világ, zsongnak az erdők mezők és kiskertek. Tavaszolás végett hozok most nektek három könyvet is. Három kellemes, frissítő, és üde könyvet. Szeretitek Milly Johnson könyveit? Én nagyon. Ha lazítani akarok előveszek valamit tőle. Eddig még, egyszer sem csalódtam, és az érzés utána mindig könnyed volt és üdítő. (a cikk kiadó ajánlást tartalmaz)

Az első a Yorksihre puding klub lenne.  Nekem nagyon kedves történet. Kismamaként olvastam. Ajánlom első sorban nektek Kismamik. De vegye kézbe bátran mindenki, akinek van gyermeke, aki gyermekvállalás előtt áll. Kedves szórakoztató történet. Meghat, megnevettet. Zsong, mint a tavasz. 

„Három, a negyvenes éveihez közeledő dél-yorkshire-i barátnő egyszerre esik teherbe, miután elzarándokoltak egy ősi termékenységi szoborhoz.

A terhességgel Helen legszebb álma válik valóra, bár cseppet sem rózsás a helyzete. Nemcsak múltjának démonjaival kell megküzdenie, hanem a látszólag tökéletes házassága is épp most jut válságba. 
Janey kész katasztrófaként éli meg ezt az állapotot, attól fél, örökre búcsút mondhat a karrierjének. Nem is érti, hogyan történhetett, hiszen férjével, a babavárástól teljesen felvillanyozódott George-dzsal mindig nagyon vigyáztak. 
Elizabeth megnyomorított gyermekkora és érzelmi bizonytalansága miatt úgy gondolja, hogy soha nem lenne szabad gyereket vállalnia. Gyötri a kétség, hogy képes lesz-e szeretni a születendő babát.
A Yorkshire puding Klub három, válaszút elé kerülő nő megható és bájos története. Helen ellaposodott házassága újjáéled, Janey elkezd végre hinni önmagában, Elizabeth sivár élete pedig melegséggel és szerelemmel telik meg.” – kiadói ajánlás. A könyvről többet itt tudhatsz meg.

Második ajánlásom az Írónőtől a Borúra derű. Sosem felejtem el az érzést amikor befejeztem, a legcukibb könyv, amit valaha olvastam. Engem nagyon megfogott. Három kimerült, sokat dolgozó barátnő. Egy luxusnyaralásnak induló kaland, de rossz címet rögzítettek a nyaraláshoz, és egy olyan helyen találták magukat, ahol kicsit sem szeretik a turistákat…

„Emlékezetes nyaralásnak indult.
De szerepelt a tervek között alkalmi románc is?
May, Lara és Clare a legjobb barátnők, akik elkeseredetten vágynak egy kis kikapcsolódásra. A közelmúltban mindhárman nehéz időszakon mentek keresztül, és igazán nagy szükségük van a levegőváltozásra. Tíz napra foglalnak szállást egy luxusszállóban, ám amikor megérkeznek, rádöbbennek, hogy egészen máshol kötöttek ki, mint gondolták. Rossz faluba tévedtek…
Ren Dullemben semmi sem az, aminek látszik. A bájos macskakő és a képeslapra illő házikók közt rejtélyes titok lappang, melyet a falusiak hosszú évek óta őriznek. Miért olyan barátságtalan és gyanakvó mindenki? Miért viselkedik olyan gorombán a nyaralóház tulajdonosa? És miért él olyan kevés nő a faluban?
A különös légkör ellenére a három barátnő úgy dönt, hogy kihozza a helyzetből a lehető legtöbbet. De valóban ilyen pihenésre volt szükségük? Vagy ez a furcsa kis falu és a sok titok életre szóló döntésekre kényszeríti őket? „ – kiadói ajánlás. A könyvről többet itt tudhatsz meg

 Harmadik ajánlásom pedig a Fehér esküvő. Melyik lány nem álmodozik a tökéletes nagy napról? Fehér ruha csupa ragyogás és álomszép minden. Minden lány álmodozik erről, még azok is akik váltig állítják nem akarnak fehér ruhás hajcihőt.

„A menyasszonyi ruha hozza össze őket, amiről kisgyermekkoruk óta ábrándoztak. Vajon megtalálják-e az áhított darabot, és ha igen, meghozza-e nekik azt, amire vágytak?
Bel, egy csokoládédinasztia örökösnője az álomesküvőjét tervezgeti élete szerelmével, Richarddal, amikor bekövetkezik a katasztrófa, és darabokra hullik körülötte az addig hibátlannak hitt világ.
A fagylaltszalon-tulajdonos Violet arra készül, hogy örök hűséget fogadjon Glynnek, akit már réges-rég nem szeret, de boldogtalansága ellenére sem képes kimondani a rövidke mondatot: „már nem akarok a feleséged lenni.”
A mindent önerőből elérő üzletasszony, Max, úgy tervezi, hogy a házasságkötő teremben mondja ki a boldogító igent jóképű vőlegényének, Stuartnak, de ahogy közeleg a nagy nap, egyre jobban magával ragadja a régi ábránd: a bazi nagy lagzi a mesébe illő kellékeivel. 
Mindhárom nő a Fehér Esküvő menyasszonyiruha-szalonban keresi a tökéletes alkalomhoz leginkább illő, megfelelő kellékeket. A szalon tulajdonosa, a törékeny és sokat látott Freya a garancia arra, hogy a kiválasztott ruha meghozza majd nekik az áhított boldogságot, bár közel sem biztos, hogy úgy, ahogy eredetileg eltervezték…” – kiadói ajánlás. A könyvről többet itt tudhatsz meg

Mindenkinek kellemes tavaszvárást, és jó olvasást. 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük