Hírek,  Kétpercesek

Sorozat készül Sissi életéről

„Ha valaha az életben bánatos leszel, mindig menj ki egy közeli erdőbe és minden fában, minden bokorban, minden növényben és állatban érezni fogod Isten jóságát és mindenhatóságát.” – Sissi c. film 1955

Ezt az idézetet szerintem mindenki ismeri. A Sissi  filmtrilógia bevonult a filmtörténet nagyjai közé, ahogy a császárnét megformáló Romy Schneider is. Jól emlékszünk a színésznő távolba révedő bánatos tekintetére, ahogy ezeket a sorokat mondja. 

De van új a nap alatt… A mai napon láttam a Múlt-kor történelmi portálon, hogy Sissi életéről kezd saját gyártású sorozatba a Netflix. Hogy is mondjam, Isten tartsa meg jó szokását.  

Nem titok, hogy nagyon kedvelem a Habsburgok család történetét. Az elmúlt időkben sokat olvastam róluk. Még is szívemhez legközelebb Erzsébet a „Szomorú” császárné életútja áll. Finom kifejezése ez arra, hogy nagy rajongója vagyok. Így én nagyon várom, hogy elkészüljön a sorozat.

Minden nagyon az elején tart még. Most íródik a forgatókönyv, a szereplőválogatás még el sem kezdődött. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az a szerencsés színésznő, aki Sissi „bőrébe” bújhat. Ami viszont biztos, hogy 6 epizód fog készülni, mely a Császárné címet viseli, és részenként 45 perces lesz. A császárné Bécsben töltött első hónapjait mutatja be a német produkció. Ha sikeres lesz a széria, akkor további részek is várhatóak, legalább is remélem. 

Az eredeti cikk ITT olvasható!

Várakozzunk türelmesen, addig is itt van néhány könyv, mely Sissi életéről szól.

Sigrid Laube: Sisi titkos szerelme, az ajánlót ITT olvashatod.

Allison Pataki: Az ifjú császárné és A birodalom úrnője, az ajánlót ITT olvashatod.

Szép napot nektek!

S.H.ZsuzsiNóri

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük