Hírek,  Könyvek kicsiknek

Jön Brúnó Budapesten sorozat új része

„Anya én azt a kalózosat szeretném” – Ábel

Nos az a bizonyos kalózos, ami igazándiból matrózos, napokon belül megérkezik. És mi már izgatottan várjuk Bartos Erika Brúnó Budapesten sorozat újabb epizódját, mivel a többit szó szerint rongyosra olvastuk… Ez már az ötödik rész, és a Duna címet viseli.

Ábel 4. születésnapjára keresztanyukájától kapta Bartos Erika: Brúnó Budapesten – Pest fényei című könyvét, ami egy izgalmas gyerek útikönyv, tele érdekességekkel, csodás képekkel, és megannyi ismerettel. Ez a könyv a negyedik része a sorozatnak, ami toplistás nálunk. Az Írónőt nagyon szeretjük, sokáig nem lehetett kiütni a nyeregből Bogyót és Babócát, bár méltó versenytársai lettek a Zsákbamacska, a Zakatoló, a Százlábú és a Bárányfelhők verses könyvek, szintén az Írónőtől. Ám jött Brúnó. És Brúnó mindent vitt. Pest fényeit gyakorlatilag „rongyosra” olvastuk egy nyár alatt, és szépen „elnyűttük” Buda tornyait is, most már Buda hegyein is túl vagyunk. Így várjuk a dunai kalandokat. Igazi kaland, játékos tanulás. Budapest gyerekszemmel, egy felnőtt tollából, nem csak gyerekeknek. Bátran kijelentem, és nem szégyellem, hogy rengeteg mindent tanultam Budapestről. Sőt abban is biztos vagyok, hogy Brúnó szülei, keresztapukája vagy a szomszéd Tamás bácsi és Doma bácsi a tősgyökeres budapestieknek is annyi újdonságot tudna mesélni, hogy maguk is meglepődnek pedig évtizedek óta itt élnek a városban. Kezdve a Rendőr Múzeummal, vagy a világ első és folyamatosan látogatható zászló és címer kiállításán át, vagy, hogy a Halászbástya tornyai a Hét vezérről lettek elnevezve, vagy, hogy a mostani Szabadság híd régen Ferenc József híd volt, és az Erzsébet híd meg az Erzsébet kilátó mind a magyarok „Tündérkirálynőjéről” Sissiról lett elnevezve. De hosszan lehetne még sorolni az érdekességeket, amiket Brúnó kalandjai rejtenek.  

„A hatkötetesre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit. A Duna című kötetből a folyó történetét, érdekességeit, illetve a főváros hídjait, szigeteit ismerhetjük meg. Minden kötethez fényképes foglalkoztatófüzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.”

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Megjelenés: 2020.04.27.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük