Könyvek nagyoknak

A gyilkosok köztünk élnek

Indítékaik pedig nem is annyira meglepők

San Francisco. Napsütés, part, öröknyár és mámor. Gondoljuk ezt naivan. Egyébként meg munka, munka, munka… Gyötrődés, mélység és magasság az emberi lélek bugyraiban.

Baráth Viktória az Igazság nyomában című művét múlt hónapban olvastam és mivel a mű egy könyvtrilógia első részét képezi, alig vártam, hogy a kezemben tarthassam a folytatását.

Következzék tehát az Igazság trilógia II. része; az Igazság árnyékában.

Hannah Jones immár San Franciscóban folytatja karrierjét, ahol az élet újabb megpróbáltatásokat tartogat számára. Az ügyvédi irodában főnöke egy olyan ügyet bíz rá, amely azon kívül, hogy mélységesen borzolja a kedélyeket, komoly társadalmi vitát generál, egymásnak ugrasztva ezzel a különböző társadalmi rétegeket.

Az Igazság árnyékában cselekménye két szálon fut. Hannah Jonesnak az ügyre, annak társadalmi hatására tekintettel, kiemelt figyelmet kell fordítania. Ha mindez nem lenne elég nyomás Hanna számára, még a jóképű Mr. Wilburn is feltűnik a színen…az együtt töltött idő pedig felszínre hozza sérelmeiket. Hannahnak és Jasonnek azonban egy nem várt fordulat következtében ismét egységként kell fellépniük.

„A szerelem igenis fontos. Ez a világunk mozgatórugója. De valóban csak egy rugó, mint amilyen például a flippergépekben is van. Elindít egy folyamatot, és utána rajtunk áll vagy bukik, hogy mit hozunk ki belőle. A következő pillanatban már veszíthetünk is, de ha megdolgozunk érte, akkor sok örömöt és boldogságot adhat. De az már nem szerelem. Az már teljesen más, egy sokkal jobb és sokkal szebb szakasza két ember életének.”

Az igazság árnyékában

Az Igazság trilógia második része ezúttal sem fog csalódást okozni a romantika és a krimi szerelmeseinek. Baráth Viktória kiválóan veszi górcső alá a napjainkban is megjelenő társadalmi konfrontációkat, kezdve a rasszizmus problémájától egészen az igazságszolgáltatás pártatlanságáig. A történetben több mellékszál is feltűnik, melyek egy nagyobb puzzle darabjaiként állnak össze, segítve ezáltal a cselekmény jobb megértését.

A mű befejezését természetesen nem fogom elárulni, annyit azonban elmondhatok, hogy Hannah temperamentumának köszönhetően a rábízott ügyet úgy sikerül képviselnie, hogy ezáltal mind az igazságszolgáltatás szervei, mind az esküdtszék tagjai, mind pedig az áldozatok elégedettek lehetnek a végső ítélettel.

A könyv nem is lenne igazán Baráth Viktóriára jellemző, hogyha a mű nem zárulna függő végű befejezéssel, valamint, ha a mindenki által várt happy end úgy és akkor következne be, ahogyan az Olvasó arra számít.

Az Igazság árnyékában című művet pár nap alatt elolvastam mivel a cselekménye nagyon lendületes és a szereplők is a szívemhez nőttek. A könyv olvasását ajánlom túlzás nélkül mindenkinek, akik szeretik a bonyolult cselekmény-vezetést és akik kedveli a csattanós befejezéseket. A trilógia második része remek választás lehet szabadságokra, hétvégékre, a bevállalósabbak hétköznap is olvashatják, de akkor félő, hogy ennek az éjszakák látják majd a kárát.

A könyvről többett ITT tudhatsz meg.

Jó olvasást.

Tóth Detti

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük