Könyvek nagyoknak

Derült égből terhesség

Ha egy kismama bejelenti, hogy babát vár egyből mindenkinek ezerféle sztorija lesz arról, hogy ő hogyan szült, a szomszéd hogyan szült, ki milyen nehézségeken ment keresztül és már sorolják is a jobbnál jobb történeteket.

Mivel minden terhesség más és más és az anyai szervezet is teljesen máshogyan reagál az áldott állapotra ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs két egyforma terhesség, sem pedig szülés.

Kovács Dorka kétszeres édesanyaként arra a nem kis feladatra vállalkozott, hogy második várandósságát részletesen, a maga valóságában mutatja be az Olvasók számára. A Derült égből terhesség című könyve kendőzetlenül ír a terhességet befolyásoló számos olyan körülményről, mindennapi nehézségről melyekkel egy várandós édesanyának egyedül kell szembenéznie.

A képhez tartozó alt jellemző üres; derult-egbol.jpg a fájlnév

A mű története ebben az esetben nem fejezetekre, hanem várandóssági hetekre van osztva, a naplóbejegyzésként kezdődő hetek pedig még emberközelibb hangulatot teremtenek. Az írónő a könyvet nem elrettentésként szánta a nagyérdeműnek, hanem pont ellenkezőleg, viccesen kicsit megmondóan, amolyan „Dorkásan” tárja elénk a valóságot.

A szerző kitér a terhességet végigkísérő egészségügyi vizsgálatokra, a kötelezően beszerezhető baba felszerelésekre, az apróbb éjszakai kellemetlenségeken át egészen addig, hogy a második gyermek érkezése hogyan és milyen módon változtatja meg az addig jól működtetett családi rendszert.

A könyv kiváló olvasmány lehet várandós kismamáknak és babát tervezőknek egyaránt, de szívből ajánlom már gyakorló édesanyáknak is, akik szeretnék kicsit feleleveníteni várandósságuk régmúlt napjait. Mivel a könyv megtörtént, valós eseményeken alapszik ezért túlzottan hipochonderek és orvosfóbiásoknak ajánlott egyes részek átugrása vagy felületesebb olvasása.

A vicces, sokszor szívbe markolóan őszinte sorok persze pozitív végkifejlettel zárulnak, így a happy end sem maradhat el. A hipochondereknek és a folyton aggodalmaskodóknak (mint amilyen jómagam is vagyok) csak annyit üzennék: ne feledjétek, nincs két egyforma terhesség és nincs két egyforma szülés sem.

A könyv megvásárolható ITT

Hát akkor, babavárásra fel!

Tóth Detti

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük