Kétpercesek

Sisi angol szerelme

„Egy idő után minden korona nehézzé válik”

Daisy Goodwin: Sisi angol szerelme

Ugyanez sajnos elmondható erről a könyvről is…. egy idő után nehézzé vált. Nagyon ritkán szoktam könyvet negatív kritikával illetni, mert a végén mindig valahogy úgy alakul, hogy tetszik. De ezt most nem tudom teljes magabiztossággal kijelenteni, ami nagyon rosszul esik. De a negatív kritika kifejezés sem állja meg a helyét igazándiból, inkább csalódott vagyok. Megjelenése első pillanatától kezdve nagyon vártam, hogy ezt a könyvet kézbe vegyem. Nagyon szeretem Erzsébet királynőt. Nem tudom pontosan megmondani miért van így, de így van. Kislánykoromban a Sissi filmekkel indult a rajongásom, és ha már így alakult akkor hódolok neki, és elolvasok róla mindent, amit lehet, ezért is vártam ennyire ezt a könyvet. Végül névnapomra kaptam a férjemtől. Csodás borító, és egy csodás utazás reményében süppedtem bele karosszékemben és még aznap elkezdtem olvasni. Igen elkezdtem… De a várt hatás, a lenyűgözés, a varázslat ezúttal elmaradt. Aztán úgy alakult, hogy 3 másik könyvet elolvastam közben, mire nagy nehezen a végére értem, de azt is úgy, hogy eldöntöttem ha a fene fenét eszik akkor is befejezem, és végül 120 oldalt egyben letoltam, és örültem, hogy véget ért.

Számomra nem létezik olyan, hogy egy könyv rossz. Ez sem az. A csalódásom tárgyát az okozta, hogy a cím alapján nem azt kaptam, amit vártam. Még sem csalódott vagyok, inkább úgy érzem magam, mint akit kicsit becsaptak…Nem mellesleg magát a történetet ismertem, hiszen Allison Pataki: A birodalom úrnője című könyvében benne van. Így nagyon furcsa volt, hogy Sisi gyakorlatilag mellékszereplő a történetben. Az viszont nagyon tetszett, hogy nem tündérkirálynőként van ábrázolva, és nem övezi szirupos cukormáz.

„Erzsébet ​osztrák császárné-magyar királyné, aki nemcsak szépségéről, hanem lovaglótudásáról is híres, Angliába utazik, hogy hajtóvadászatokon vegyen részt. A vidéki nemesség izgatottan várja a világ legszebb asszonyának tartott Sisi érkezését. Bay Middleton kapitány, Anglia egyik legkiválóbb lovasa azonban nem osztozik az általános lelkesedésben, és nem akar a császárné kísérője lenni. Egészen más dolgokkal van elfoglalva: szeretné megkérni a Lennox-örökösnő, a jelentéktelen külsejű Charlotte Baird kezét. A lányt hiába figyelmeztetik a rokonai, hogy a jóképű és gáláns férfi valószínűleg hozományvadász, már késő: Miss Baird fülig beleszeret Baybe, az első olyan férfiba, aki a nőt látja meg benne, és nem a nagy vagyon várományosát. Ám Middleton kapitányt a sors végül mégis a császárné útjába sodorja, és a közös szenvedély – a vadászlovaglás – egyre közelebb hozza egymáshoz a különböző társadalmi rétegből származó Sisit és Bayt…
Vajon Bay valóban hozományvadász? Képes lesz-e feladni a még 38 évesen is elbűvölő Sisi kísérgetését, hogy beváltsa a Charlotte-nak tett ígéretét? Szerencse vagy átok egy uralkodóné kegyeltjének lenni?

A Sisi angol szerelme izgalmas olvasmány, amely betekintést enged a 19. századi arisztokrácia világába. Az idősödő Erzsébet legendás alakja olyan fényben tűnik most fel előttünk, amilyenben még nem láthattuk. Vajon az angolok is azt a lenyűgöző és kedves császárnét ismerték meg benne, mint mi, magyarok?” – kiadói ajánlás

Senki kedvét elvenni nem szeretném a könyvtől. Bár, aki igazán Sissi rajongó, az már csak azért is elolvassa. Kezdjen neki mindenki bátran, mert intrika és romantika van bőven, meghintve egy kis angol közönnyel, viktoriánus kori miliővel és legyező mögé bújtatott mohó kíváncsisággal… Hiszen Erzsébetre akkor is és most is mindenki nagyon kíváncsi.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük