Könyvek nagyoknak

Meddig menekülhetünk a minket ért csapások elől?

Bizonyosan sokaknak ismert az a tény, hogyha egy nehéz helyzetbe kerülünk, akkor környezetváltozással/módosítással elejét vehetjük a fájdalomnak ezáltal pedig könnyebben túl tudunk lépni a minket ért sérelmeken, traumákon. Hasonló témát dolgoz fel Robyn Carr Virgin River című alkotása is.

Vajon a környezetváltozás elegendő ahhoz, hogy túl legyünk egy traumán?  Mi az, ami ilyenkor segítségül szolgálhat? Melinda Monroe férje halála miatt érzett űrt igyekszik kitölteni azzal, hogy minél távolabb kerül előző élete helyszínétől, ezért a nyüzsgő Los Angelest hátrahagyva új életet kezd Virgin Riverben.

Melinda vagyis Mel, gyakorlott bábaként érkezik az aprócska településre, mely számtalan meglepetést tartogat számára. A község egészen más világot és életmódot jelképez mint, amit Mel eddig megszokott. Az emberek közvetlensége, a nyugodt, látszólag gondtalannak tűnő élet mind nagyon hívogatóak mégis, a szív fájdalma elől még a legnyugodtabb hely sem nyújthat menekvést. Melinda a kezdeti nehézségek után megkedveli az új környezetét és természetesen egy jóképű segítő is feltűnik a lapok között.

A könyv önmagunk megtalálásra is buzdít bennünket, hiszen közismert tény, hogy amíg az ember nincs tisztába saját érzéseivel és vágyaival, addig minden menekülés csak instant megoldásként szolgálhat.

Kiknek ajánlom a könyvet?

Útkeresőknek és természetkedvelőknek egyaránt. A könyv több szerethető karaktert is bemutat, de részletes betekintést nyújt egy békés kisváros mindennapjaiba is, ahol az emberek mindig segítőkészek egymással. A mű ugyanakkor nem hiteti el velünk a „nagy amerikai álmot” hiszen olvashatunk a marihuánaültetvények és az illegális drog kartellek világáról, valamint a szegényebb néprétegek anyagi kizsákmányolásáról is. A könyv még ezzel a vonallal együtt is nagyszerű választás lehet, ha szívesen olvasol Amerikáról, ha szeretnéd megismerni a vidéki élet csodáit.

Mikor olvasd?

Kiváló olvasmány lehet hétvégekre de akár egy hosszabb munkanap után is megfelelő kikapcsolódás lehet. A könyv lapjain érezzük a vidéki élet lassúságát, a tajleírások lenyűgözőek és a könyv elolvasása után által nekünk is kedvünk lenne inni egy jó kávét egy békés kis kunyhó teraszán.

Akit pedig nagyon beszippantott a történet, annak jó hírrel szolgálhatok, ugyanis nemsokára érkezik a könyvesboltok polcaira a Virgin River folytatása is.

Békés elvonulást kívánok!

Tóth Detti

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük