Könyvek nagyoknak

Mágia és misztikum a valóságban

Becz Dorottya kisregényével többszörösen is átléptem saját komfortzónám határait. Egyrészt ez volt az első olyan mű, amit teljes egészében elolvastam az e-book olvasómon, másrészt a történet megismerésével kicsit közelebb kerülhettem a spirituális világhoz.

Ezúton is köszönöm az Írónőnek, hogy lehetővé tette számomra Az időtlen bűnök 1.  – A nadragulya titka című alkotás megismerését.

A kisregény a három főszereplő nevezetesen Anna, Dia és Réka történetét mutatja be az Olvasónak, a múlt és a jelen egyidejű összekapcsolása megalapozza a történet misztikus vonulatát.

A történet kiindulópontjaként a három főszereplő éjszakai álma szolgál, mely mind hármukat folyamatosan végigkíséri. Az álmok különlegessége, hogy a mind a három szereplő aktív résztvevői egymás álmainak. A főszereplők ezért elkezdik kutatni álmaik gyökerét, ami nem is olyan messze egy kis faluban lévő templomhoz köthető. A szereplők elutaznak álmaik helyszínére, ahol az ébredés nem várt pillanatokat tartogat…

Tényleg léteznek úgynevezett Jósló álmok? Mennyire lehet összemosni a képzeletet a valósággal? Van olyan, hogy eleve elrendeltett? És megannyi spirituális kérdés melynek megválaszolása mind az Olvasó feladata.

A kisregény kiválóan mutatja be a valóság és a spirituális élet közötti kettősséget, valamit azt is, hogy az előző életünkben történt tapasztalások kihatással lehetnek a jelenünkre.

Kiknek ajánlom a regényt?

Spirituális beállítottságúaknak, természetkedvelőknek és még a történelmi korok kedvelőinek is elnyerheti tetszését az Írónő kisregénye. A történet egyszerre gondolatébresztő és mágikus. A misztikus hangvétel még a realista olvasókat sem riaszthatja el, ugyanis a műben felsejlik egy rejtélyes haláleset is, mely tovább borzolja a kedélyeket.

Mikor olvasd?

Bárhol, bármikor, bármilyen élethelyzetben olvasható hiszen mögöttes mondanivalója és tartalma kiváló, hogy elszakadhass a valóságtól, ugyanakkor erős kapaszkodót is jelenthet, ha úgy érzed a világ nem kizárólag fekete és fehér.

A mű rövid terjedelme pont olyan hatást kelt bennünk, mint az aromaterápia alkalmazása. Egy csepp is elég ahhoz, hogy máris más színben lássuk a minket körülvevő világot.

Tóth Detti

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük