Kétpercesek

Keresd a kamrát!

7 könyv 7 idézet

J.K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

A második rész újraolvasása után megosztom veletek kedvenc idézeteimet. Valahogy ez az a rész, amit 20 év olvasás után sem tudok hová tenni. Nem tudom azt mondani, hogy szeretem, de azt sem, hogy nem. Nincs vele semmi baj, de nem tudunk egyensúlyba kerülni egymással. Nincs meg köztünk a csí. De ettől függetlenül mindig elolvasom, hiszen már vannak benne fontos információk és humor is. Meg persze Ron. Úr isten, majdnem elfelejtettem Lockhart professzort! Már 13 évesen is tudtam, hogy kamuzik. Félelmetes, hogy mekkora „celeb”, óriási rajongótáborral, és mindenki elhiszi, hogy egy hős. Nem hiába a nagy szavak elveszik az ember józan ítélőképességét. Lásd negatív főszereplőinket. Grindelwald és Voldemort is képes volt szavakkal maga mellé állítani tömegeket… Viszont láttunk már ilyet a muglik világában is….

Most pedig következzenek a kedvenc idézeteim.

– Elfelejtetted a varázsszót – felelte morcosan Harry.
A rövid kis mondat fantasztikus hatással volt a család többi tagjára: Dudley levegő után kapott, és földrengésszerű robajjal leesett a székről, Mrs Dursley felsikoltott, s szája elé kapta a kezét, Mr Dursley pedig lüktető halántékkal felpattant a helyéről. – A „légy szíves”-re gondoltam – sietett a magyarázattal Harry. – Nem úgy értettem…”

8.oldal

A hírnév hűtlen barát, Harry.”

115. oldal

– Te fogod megmutatni nekik, Harry, hogy egy gazdag apa még nem csinál az emberből igazi fogót. Kapd el azt a cikeszt, Harry…”

160. oldal

Ron álmélkodva bámult Harryre, majd így szólt:
– Ha tudnád, milyen hihetetlen azt látni, hogy Monstro gondolkodik.”

206. oldal

– Komolyan mondom, ha ennél is lassúbb lennél, nem is előre mennél, hanem hátra.

211. oldal

„- Ginny! – hüledezett Mr Weasley. – Hát mindvégig a falnak beszéltem!? Hányszor mondtam, hogy ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

305. oldal

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.

309. oldal

J.K. Rowling

Folytatása következik. Addig is olvassatok sokat.

A témában korábban írt cikkeim:

Rowling az igazi mágus, Utazásom a 9 és 3/4-ik vágányról, A forgatókönyv jó könyv?, Irány a Roxfort!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük