Kétpercesek

Könyvterasz a Balaton parton

Avagy mit olvassunk napernyő alatt. Könnyed nyári történetek forró napokra.

Tikkasztó meleg ide, forróság oda, azért az olvasásról csak nem mondok le. Három könnyed történetet ajánlok nektek a magyar irodalom legjavából. Mert #olvasshazaitis!!! 3 balatoni kalandot ajánlok nektek.

Az első Balatoni Futár – Millenium, Füred, Szerelem – Tóth Gábor Ákos legújabb műve, mely a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg idén. A Kiadónak köszönhetően én most olvasom a történetet, és engem egy pillanat alatt magával ragadtak az események és a csodás borító is. Hamarosan megjelenik az ajánlóm is a könyvről. Addig is egy kis ízelítő.

Három évvel vagyunk az utolsó magyarországi kolerajárvány után. Egy évvel az egész országot (sőt még a császárt is) megmozgató millenniumi ünnepségek előtt. Egy fiatal újságírót a rossz magaviselete miatt úgymond száműznek Balaton-Füredre…” – Kiadói ajánlás

Örülnék én most egy balatoni száműzetésnek… de a mi fiatal barátunk ezt igazi veszteségként, vagy csapásként éli meg, amíg be nem teszi a lábát az elhagyott Jókai villába. Igen, ez az a Jókai villa, ahol az Aranyember is született, és díszes társaság is megfordult.

A könyvről többet ITT tudhatsz meg.

Forrás Álomgyár Kiadó

A második ajánlásom Szédítő Balaton, R. Kelényi Angelika története a Caroline Wood sorozathoz, amely már az ötödik rész. A könyv egyenlőre „csak” előjegyezhető, de már készen áll a megjelenésre… és én is készen állok, hogy találkozzunk. Már nagyon várom, hogy Caro társaságában újra visszatérjek detektív világba. Lesz itt minden kérem szépen. Kaland, szerelem, nyomozás… Egy szédítő nyár a balaton parton.

Caroval bejárjuk az egész világot. Barecelona, Róma, Rió és Hollywood, valamint egy londoni kitérő után irány a Balaton. Mit nekünk a sok világváros, ha a Balaton partján is zajlik az élet?! Már pedig zajlik.

Caroline Wood sosem gondolta volna, hogy egyszer ékes magyar nyelven súgja majd valaki fülébe: Szeretlek! Sármos, mindazonáltal nagyképű főnöke ez alkalommal egy családias panzióba küldi, amely a Balaton partjára vonzza a külföldieket messze földön híres konyhájával. Éppen ez utóbbi szúr szemet a helyi luxusszálloda hírhedt tulajdonosának, aki még a gyilkosságtól sem riadna vissza, hogy megszerezze a kis panzió séfjének titkos receptjeit. Carónak leleplező anyagot kell írnia az aljas módszerekkel dolgozó szállodásról, aki bárkit félreállít, ha az érdeke úgy diktálja… A baj csak az, hogy a lány ugyan enni szeret, de nem egy konyhatündér, mégis profi szakácsként kell bizonyítania. A séfnek azonban más irányú elvárásai is vannak… A lány hamar nyomra bukkan, és szokása szerint a legnagyobb veszélybe sodorja magát… Mit főz ki Caroline ezúttal, hogy ép bőrrel megússza a magyar gasztro-kalandot?” – Kiadói ajánlás.

A könyv az Álomgyár Kiadó gondozásában jelenik meg most júniusban.

A konyvről többet ITT tudhatsz meg.

Vigyázat, semmi “világfájdalom”, felszabadító lélektúra, igazi lélekwellness következik.

Én, idézet INNEN.
Forrás Kolibri Kiadó

A harmadik könyv, amit szintén jó szívvel ajánlok nem más, mint az Analfa visszatér, Bosnyák Viktória gyerekregénye. Hiszen most kezdődik a nyári szünet, így természetes, hogy a gyerekeknek is adok egy jó kis olvasási tippet. Volt szerencsém olvasni, és olvastam az ezt megelőző két részt is, melyek a Tündérboszorkány és Klott Gatya, ne fárassz! címeket viselik. Üdítő történetek nem csak kicsiknek, hanem gyermeklelkű felnőtteknek is.

„Úgy tűnik, Analfa nem hajlandó beletörődni a vereségbe. A szigligeti Alkotóházban egyre különösebb dolgok történnek, és a konyhás nénik is olyan furcsák… Szerencsére az írónő segítségére siet a közelben táborozó 5. d. De ebből vajon mi lesz?!” – Kiadói ajánlás

Hogy mi lett? Nos kérem az, hogy Jóhegyi Laci és barátai megmentették az alkotó tábort, az írókat és helyre állt a világbéke. A Békés Utcai Általános Iskola tanulói nem átlagos gyerekek, ahogy a tanáraik sem azok. A könyvtárosuk egy tündér, az ofő egy megjámborult diktátor, a konyhás nénik banyák… Folytassam még? Ja és a verselő légyről majdnem megfeledkeztem.

A könyv a Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft gondozásában jelent meg.

A könyvről többet ITT tudhatsz meg.

A borító kép illusztráció, forrása Pinterest.

Jó nyarat, és jó olvasást.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük