Könyvek kicsiknek

Nevem Stilton, Geronimo Stilton!

Új kedvenc a nap alatt

Extraegeresen izgalmas, kalandos és viccesen cincogós történetek.

Geronimo Stilton nem volt ismeretlen számunkra, hiszen DVD-n láttunk már több részt is, de könyvet csak idén vettem. Első történetünk A 100 titok kastélya volt. Óriási sikert aratott. Azóta már több újabb résszel, illetve nekünk újabb résszel lettünk gazdagabbak. Sőt Tea Stilton és az ő angyalai is beköltöztek, így most már esténként csajos nyomozás is folyik. 3 Geronimo és egy Tea angyalai történetet szeretnék nektek bemutatni, és ajánlani a kisebb gyermekes szülők valamint gyermeklelkű felnőttek figyelmébe. Semmi világfájdalom, csak jókedv és nevetés. Igazi lélek-wellness következik.

„Geronimo Stilton Rágcsáliában született, Egér-szigeten. Diplomamunkáját a rágcsálóirodalom toponímiájából és összehasonlító ősegérkori filozófiából írta. Geronimo Rágcsália legolvasottabb napilapja, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője. Az újságot nagyapja, Világjáró Vilmos alapította. Szabadidejében Geronimo 18. századi, antik sajthéjdarabkákat gyűjt, de legszívesebben nagy sikerű történetek írásával foglalatoskodik.

Könyveit 51 nyelvre fordították le, és több mint 175 millió példányban adták el világszerte.” – kiadói ajánlás. Hazánkban a Kolibri Kiadó gondozásában jelennek meg Geronimo szórakoztató történetei.

Messze-messze a mély vizű Egérbenemjárta-óceán kellős közepén vagy egy különös sziget, ahol kizárólag rágcsálók élnek: ez az Egér-sziget. Itt él Geronimo Stilton, aki családjának és barátainak köszönhetően gyakran keveredik igazán bajuszborzongató, ám mindig extraegeresen mulatságos kalandokba.” – kiadói ajánlás.

„Egér-sziget egyik távoli szegletében, áthatolhatatlan rózsabokrok között különös palota rejtőzik. Trappolával és Tea húgommal felkerekedtünk, hogy megfejtsük a titkait. 100 kulcs és 100 ajtó várt ránk, és egy fantasztikus felfedezés, amire egyikünk sem számított…” – kiadói ajánlás.

Röviden így kell elképzelni a történetet, de azért az nem ilyen egyszerű. Hiszen a Geronimo épp a 100. történetét készül megírni, amire Világjáró Vilmos nagypapa az éjszak közepén volt szíves felhívni Rágcsália sztár újságírójának figyelmét…. De Trappolának és Teának köszönhetően Geronimo mire észbe kap már is nagyon titokzatos kastélyban találja magát, ahol remegő bajusszal Artur de la Gorgonzola legendája után nyomoz.

„Az őskor Egér-sziget keleti partvidékén barlangok és cölöpkunyhók sorakoznak: ezek Lávapolisz kezdetleges lakóhelyei. A kőkorszaki településen élnek a Pocok Sapiens faj első egyedei. Itt él Geronimo Stilton őse, Geronimo Stiltonitekus is családjával és barátaival.” – kiadói ajánlás.

„A kőkorszak legőrültebb kihívása mindjárt kezdődik. A feladat: csípős paprikát szerezni a Lepkeszúnyog-öbölből. Az értékes fűszerrel készíti ugyanis Sajtrohasztó Sára asszonyság az egyedülálló rothadella sajtot – és a rothadelláért minden ősegér rajong! Vajon célba ér Geronimo Stiltonitekus a lusta Trappoloszaurusza hátán?” – kiadói ajánlás.

Az összes eddig olvasott történet közül ez volt a kedvencem. Annyira vicces nevek vannak benne, már azokon is hangosan nevettünk. Ős Geronimo barátunk sem volt sokkal bátrabb, mint modern kori reszketőbajszú utódja. A kaland sem mindennapi, mert hát egy mindenkiért és mindenki a rothadella sajtért, mégpedig árkon bokron keresztül trapolló dínóháton.

„Geronimo Stilton egy nagyon okos, nagyon kényelmes és mindenekelőtt… nagy ijedős pacák, akarom mondani, pocok. Szinte mindentől fél: a macskáktól, a sötétségtől, a pókoktól, a repüléstől… Az átlagos külső azonban különös titkot rejt: ha Cin City lakóit veszély fenyegeti, Geronimo szuperegérré változik. Bátorsága hatalmasabbra nő egy egész tömb trappistánál, akarata erősebb lesz a pálpusztainál, szuperképességei pedig kiszámíthatatlanabbak egy doboz érlelt camembert-nél.” – kiadói ajánlás.

A Természettudományi Múzeumban életre keltek a dinoszauruszok, és elözönlötték Cin Cityt. Velociraptorok ugrálnak az autók tetején, Pterodactylusok cikáznak az égen, de ami a legrosszabb: Fondorka és Protóni egy éhes T-rex fogságába esett! A szuperegerek és a csatornapatkányok együtt veszik fel a harcot az őshüllők veszedelmes hordájával...” – kiadói ajánlat.

Szuperegerek vs. Csatorna töltelékek megspékelve néhány életre kelt dínóval. Ha van őrült hajsza, és összevissza cincogás, meg fejetlenség, akkor ebben a történetben ez mind egyszerre van.

Belzebub Bon Bon és díszes bandája egy lézersugárral rászabadítja a krétakori borzalmat Cin Cityre. A káoszban pedig senki nem veszi észre, hogy Fondorka és Protoni egy T-rex fogságába esik. Nincs más hátra, mint az esküdt ellenségeknek össze kell fogni…

„Hogy kicsoda Tea Stilton? Geronimo Stilton húga, a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója. Sportos, talpraesett, elbűvölő egérlány, aki mindig készen áll arra, hogy kalandos utazásokat tegyen. Útjairól rendszerint szenzációs újságcikkekkel és fényképekkel tér haza. Ügyesen motorozik, és repülőt is vezet. Cinnfordban Tea barátságot köt öt egérlánnyal: Colette-tel, Nickyvel, Pamelával, Paulinával és Violettel… ők Tea Angyalai!” – kiadói ajánlás.

„Az egykori cinnfordi diák, Gloria Love a Bálna-szigeten szeretné megtartani az esküvőjét. Bennünket kért fel, hogy segítsünk a nagyszabású esemény megszervezésében, és mi mindent megteszünk azért, hogy a nagy pillanat felejthetetlen legyen!”– kiadói ajánlás.

Tea történeteit egyáltalán nem ismertük, csak Izabella sérelmezte, hogy fiús detektív történeteink vannak, és ő szeretne lányosat is. Teljesen igaza van. Aztán a könyvesboltban megláttam, hogy van itt kérem lányos verzió is. Lányos, kalandos, szerelmes, vicces. Igazán szerethető történet.

Olvassatok sokat a gyerekeknek. Meghitt közös pillanat.

Extraegeresen mulatságos pillanatokat kívánok.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük